Search

בעקבות דרישות ליברמן: נתניהו ודרעי ידונו על מתווה האחדות - וואלה!

בעקבות דרישות ליברמן: נתניהו ודרעי ידונו על מתווה האחדות - וואלה!

בעקבות דרישות ליברמן: נתניהו ודרעי ידונו על מתווה האחדות
צילום: חדשות 12, עריכה: אסף דרורי

המגעין להקמת הממשלה - עדכונים אחרונים

  • הממשלה התכנסה כדי לאשר את מינוי נפתלי בנט לשר הביטחון
  • מוקדם יותר התפטר שר החקלאות, אורי אריאל, מתפקידו
  • בעקבות דרישות ליברמן, נתניהו ודרעי ידונו על המתווה לאחדות
  • גורמים בליכוד העריכו: הליכוד לא ייפרד מהגוש הימין-חרדים

ראש הממשלה בנימין נתניהו ייפגש היום (ראשון) אחרי ישיבת הממשלה עם יו"ר שס אריה דרעי כדי לדון במתווה שהציג יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן להקמת ממשלת אחדות. ליברמן דורש שנתניהו ייפרד מגוש הימין-חרדים אך גורמים בליכוד העריכו הבוקר כי נתניהו לא יסכים לדרישה זו. קודם לפגישה עם דרעי נתניהו קיים הבוקר שיחות עם השרים יריב לוין וזאב אלקין.

הדברים באים ברקע כינוס ישיבת הממשלה היום, לראשונה מאז הודיע שר החקלאות אורי אריאל על התפטרותו ולאחר שפורסם דבר החלטתו של נתניהו למנות את ח"כ נפתלי בנט (הימין החדש) לתפקיד שר הביטחון ולאחד את סיעת הליכוד עם סיעת הימין החדש. המינוי יובא לאישור במהלך ישיבת הממשלה, לאחר שנתניהו חתם על מכתב התפטרות מתפקיד שר הביטחון.

שר החינוך רפי פרץ תקף את ליברמן בפתח ישיבת הממשלה, ואמר כי "ליברמן עם ההצעות שלו מאוד חורה לי. בהצעה הזו הוא שוב ושוב מדיר ציבור אוהב ומסור למדינת ישראל, אומר שהוא לא חלק מאחדות". לדבריו, "אם מדברים על אחדות אין מושג כזה בלי הדתיים והציונות הדתית. הבנים שלנו משרתים בכל מקום ואנחנו נמצאים בכל מקום ומגוחך ככה להתייחס לזה. אני חוזר למתווה הנשיא, לא לזגזג כל הזמן על גבול ללכת עם המפלגות הערביות. מתווה הנשיא זה המתווה שצריך ללכת עליו". על התפטרות אריאל אמר שר החינוך כי הוא "אדם נפלא שעשה עבודה נפלאה כשר וכמוביל האיחוד הלאומי בהתיישבות. הרבה מילים טובות יש לי". גם הוא בירך על מינוי בנט, ואמר כי הוא "שמח שנפתלי נמצא שם. הוא יעשה את העבודה טוב".

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, דחה את האפשרות שהגוש יפורק. "לא רואה שאף אחד הולך לשום מקום. אני בבלוק", אמר בפתח ישיבת הממשלה. בנוגע להתגמשויות בענייני דת ומדינה, אמר ליצמן כי "אליי ראש הממשלה לא היה מעז לפנות".

שרת התרבות מירי רגב בירכה את בנט לרגל המינוי. "יש הרבה מאוד אתגרים מורכבים ורגישים. הביטחון בידיים טובות. בסופו של יום מי שמקבל את ההחלטות הביטחוניות הוא ראש הממשלה נתניהו לאחר התייעצות עם הקבינט והצמרת הביטחונית ושר הביטחון שעכשיו התמנה, שכבר מכיר את עבודת הקבינט והצבא וצבר ניסיון. מאמינה שייכנס לתפקידו בצורה טובה", אמרה רגב. על ליברמן אמרה כי היא "מקווה שהוא יתעשת ויבין שהממשלה הטובה ביותר היא ממשלת אחדות רחבה של גוש הימין יחד עם כחול לבן ואיתו. אם לא יהיה מנוס נשב באופוזיציה ונראה כמה זמן תחזיק אותה מפלגה שליברמן תומך בה ביחד עם הערבים".

גם שר האנרגיה יובל שטייניץ קרא בפתח ישיבת הממשלה להקמת ממשלת אחדות. "בעוד איראן מתקדמת בשבועות האחרונים צעד צעד בתחום הגרעיני - אנחנו בישראל מתמהמהים בהקמת ממשלת אחדות לאומית רחבה ויציבה שמסוגלת לקבל החלטות. אני פונה לכל הגורמים לשים את כל החרמות בצד ולהקים ממשלת אחדות רחבה, לא צרה, על פי מתווה הנשיא כדי שנוכל לטפל כמו שצריך באיום האיראני ואתגרים אחרים", אמר.

גם שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס תקף את ליברמן, האשים אותו כי במשך שנה שלמה הוא "לא מאפשר להקים ממשלות בישראל ומחזיק את מדינת ישראל כבת ערובה". הוא טען כי "אין מצביע אחד של ישראל ביתנו, שהעלה על דעתו שליברמן יהיה חלק מממשלת מיעוט עם הסיעה הערבית המשותפת ולצערנו לשם מכוון ליברמן ברגעים אלו ממש".

המינוי של בנט מגיע לאחר שנתניהו הציע לו בשבוע שעבר להתמנות לתפקיד שר התפוצות או הרווחה בנוסף לחברותו בקבינט המדיני-ביטחוני. בוואלה! NEWS נחשף כי נתניהו הציע לו גם שריון בודד בליכוד, אך בנט סרב להצעות אלה. בנט דחה גם את הצעת השיריון משתי סיבות: ההצעה כללה שיריון שלו בלבד, ללא שקד או מי מאנשי המפלגה ובנוסף כי השיריון הוא לא מיידי אלא עתידי, בתנאי שיתקיימו בחירות. יחסיו של בנט עם נתניהו נחשבים קרובים מאוד מאז הבחירות האחרונות. בנט נפגש לעתים תכופות עם ראש הממשלה, ואף פרסם עליו פוסטים חיוביים ברשתות החברתיות.

בנט קיבל כעת הצעה מנתניהו לתפקיד שר הביטחון בדיוק שנה אחרי שנתניהו סירב לאולטימטום שהציב אחרי התפטרות שר הביטחון הקודם אביגדור ליברמן. בנובמבר 2018 נתניהו סירב לדרישתו של בנט להתמנות לתיק הביטחון, אך הנסיבות הפוליטיות והחשש שבנט ושקד יחברו לכחול לבן להקמת ממשלת מיעוט שינו את עמדתו. יצוין כי נתניהו גם פיטר את בנט ושקד רק לפני חצי שנה אחרי בחירות אפריל, ומינה במקומם את רפי פרץ ובצלאל סמוטריץ' כשרים.

החבירה של הימין החדש למפלגתו של נתניהו צפויה להפוך את הליכוד לסיעה הגדולה בכנסת - עם 35 כיסאות לעומת 33 של כחול לבן. כמו כן, הוא מסכל את הניסיונות של כחול לבן להקים ממשלת מיעוט של כחול לבן, העבודה-גשר, המחנה הדמוקרטי וישראל ביתנו. לאחר התאחדות הליכוד והימין החדש לכנסת ה-22, האופציה היחידה של גנץ להקים ממשלת מיעוט תהיה בתמיכה של הרשימה המשותפת. אולם המהלך נתון להתנגדות פנימית בכחול לבן וגם לא זוכה לתמיכה של ליברמן.

במהלך סוף השבוע, נתניהו הבהיר לשרים כי אין לסיכום עם בנט כל משמעות מבחינת כניסה עתידית לליכוד, וכי המניע למהלך היה החשש מחבירה של בנט ואיילת שקד לכחול לבן והחיבור נועד רק להפוך את הליכוד לסיעה הגדולה בכנסת. "הם לא מצטרפים לליכוד, הם לא חלק מהליכוד ולא משוריינים בליכוד", אמר.

(עדכון ראשון: 11:15)

Let's block ads! (Why?)



2019-11-10 09:15:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiJWh0dHBzOi8vbmV3cy53YWxsYS5jby5pbC9pdGVtLzMzMjI2NDPSAQA?oc=5

קרא עוד >>>>




Bagikan Berita Ini

Related Posts :

0 Response to "בעקבות דרישות ליברמן: נתניהו ודרעי ידונו על מתווה האחדות - וואלה!"

Post a Comment

Powered by Blogger.