שידור חי ממועצת הביטחון
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן אמר הערב (שלישי) בנאום בפני מועצת הביטחון של האו"ם כי "אסור שעסקת המאה או כל חלק ממנה יהיו בסיס למשא ומתן". במסגרת דיון ב"עסקת המאה" של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, הבהיר אבו מאזן כי "התכנית הזו לא תביא שלום או יציבות לאזור ולכן לא נקבל את אותה, נתמודד עם יישומה בשטח".
עד אתמול, הייתה אמורה להתקיים בדיון גם הצבעה על העסקה, אולם שני מקורות דיפלומטיים דיווחו כי הרשות הפלסטינית חזרה בה מהבקשה להצביע, שהייתה עלולה להביך את הממשל האמריקני. את הדיון פתח מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, ואחריו נאמו שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב, שגריר ישראל באו"ם דני דנון והשגרירה האמריקנית קלי קראפט.
מזכ"ל האו"ם גוטרש אמר כי "המצב במזרח התיכון רק מדגיש את הצורך בפתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני. עמדת האו"ם בנושא הזה הוגדרה במשך שנים בהחלטות של העצרת הכללית ומועצת הביטחון. האו"ם נותר מחויב לתמוך בישראלים ופלסטינים ובפתרון שמתבסס על החלטות קודמות והחוק הבינלאומי שתי מדינות שמבוססות על קווי 67".
עוד בוואלה! NEWS
ברקע הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא סיפוח ההתנחלויות, שליח האו"ם למזרח התיכון מלדנוב הדגיש כי "צעדים חד צדדיים לא יפתרו את הסכסוך אבל מי שדוחה את ההצעה לא יכול לפנות לאלימות". לדבריו, "מה שנדרש כעת זו הנהגה פוליטית ובחינה רצינית של הצעדים שיכולים להחזיר את הצדדים לשולחן המשא ומתן. האו"ם תומך בפתרון שתי המדינות. היום לא מספיק רק לאשרר את עמדותינו אלא גם לשמוע הצעות איך להזיז את התהליך קדימה ולהניע מחדש את השיחות. במצב הנוכחי קשה לדמיין הסכם בין הצדדים, אבל עלינו למנוע התחפרות בסטטוס קוו".
לפני הדיון, אמר דנון כי העובדה שהשיחה מתקיימת במועצת הביטחון, "אומרת שההנהגה הפלסטינית לא מאמינה בשלום". לדבריו, "עוד לפני שהנשיא טראמפ הציג את התוכנית שלו, אבו מאזן כבר התכונן לבוא לפה לאו"ם. מבלי שראה בכלל את ההצעה, הוא דחה את המשא ומתן. מבלי להציג הצעה נגדית, אבו מאזן דחה את התקווה לשלום. אבו מאזן לא צריך לבוא לניו יורק, אלא לירושלים".
דנון הוסיף כי "ישראל מוכנה בכל רגע להיכנס למשא ומתן ישיר עם הפלסטינים. אבו מאזן הוא לא מדינאי, ולא אכפת לו משלום. לעם הפלסטיני מגיע מנהיג כמו אנואר סאדאת כמו המלך חוסיין שמחויב לשלום. אבו מאזן הוא לא המנהיג הזה".
בתשובה לשאלה האם ישראל תספח את היישובים היהודיים ביהודה ושומרון ובבקעת הירדן, עוד לפני תקופת ארבע השנים שתכנית טראמפ מגדירה לקיום משא ומתן על הקמת מדינה פלסטינית, אמר דנון כי ישראל תמשיך לתאם את מהלכיה עם ארצות הברית. "אנחנו מעריכים את עבודת הממשל, הם עבדו קשה מאוד וביקרו עשרו פעמים באזור, נתאם איתם את המהלכים הבאים שלנו", אמר.
ברשת "אל-מיאדין" המקורבת לחיזבאללה דווח מפי מקורות מקורבים לאבו מאזן כי הופעלו לחצים על המדינות החברות במועצת הביטחון, על מנת למשוך את החלטת הגינוי לתכנית. על פי המקורות, ההחלטה, שהונהגה על ידי אינדונזיה ותוניסיה, התקבלה על ידי הרשות שהסתכנה בכך שלא היו תשעה מתוך 15 קולות לטובתה, המינימום הנדרש לאימוץ ההצבעה וכדי שלא יהיה וטו על ידי חבר קבוע במועצה.
לקראת הנאום, ברמאלה התקיימה עצרת תמיכה באבו מאזן ונגד "עסקת המאה", בה לקחו חלק אלפי פלסטינים מרחבי הגדה. במסגרת ההפגנה, המשתתפים הניפו דגלי פלסטין ואת תמונתו של אבו מאזן ואף קראו קריאות גנאי נגד טראמפ. להפגנה הגיע ראש הממשלה מוחמד אשתייה, וכן סגן יו"ר הפתח, מחמוד אל-עאלול, שטען כי "ההתנגדות לעסקה החלה בשיירות השהידים שהחלו בימים האחרונים". הפגנה דומה התקיימה גם ברצועת עזה, אולם בהיקף מצומצם בהרבה.
אבו מאזן הביע התנגדות נחרצת לעסקת השלום מהרגע הראשון. הוא כינה את העסקה מזימה ואמר כי "היא לא תעבור". הוא הודיע כעבור כמה ימים שיעלה להצבעה הצעת החלטה נגד התכנית בעצרת הביטחון של האו"ם. הוא הוסיף כי "לא מצאנו שום דבר חדש בעסקה הזו שלא שמענו בשנתיים האחרונות. חזרנו להתחלה, ליישם את הצהרת בלפור, שעליה מתבססת העסקה".
יו"ר הרשות אף חזר על הצהרתו הראשונה נגד העסקה, ואמר כי "אנחנו אומרים אלף פעם לא, לא, לא לעסקת המאה". הוא הוסיף כי "כל מה שאמרו סביב ההתנחלויות, כל זה מדיניות של ישראל. הגבולות יהיו תחת שליטה ישראלית. ייתכן שיקחו 30 או 40 אחוזים מהשטח של הפלסטינים וייספחו לישראל". לדבריו, "אנחנו סירבנו לעסקה הזאת מההתחלה וצדקנו. לפני יומיים אמרו להקשיב. להקשיב למה? נקבל מדינה בלי ירושלים? זה דבר דמיוני עבור כל ילד פלסטיני, מוסלמי או נוצרי".
(עדכון ראשון: 13:55)
2020-02-11 15:18:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiJWh0dHBzOi8vbmV3cy53YWxsYS5jby5pbC9pdGVtLzMzNDAyODnSAQA?oc=5
קרא עוד >>>>
Bagikan Berita Ini
0 Response to "אבו מאזן נואם במועצת הביטחון; מזכ"ל האו"ם: מחויבים לפתרון שתי המדינות - וואלה!"
Post a Comment